Qui som?

sábado, 2 de enero de 2010

QUI SOM?

El Partit Socialista Unificat de Catalunya és un partit nacional i de classe, és el partit hereu de l'històric PSUC fundat en 1936, i que es basa en els principis del marxisme revolucionari i de totes aquelles aportacions culturals i polítiques de la pràctica i del pensament transform. Els comunistes del PSUC promoguem, amb companys i companyes d'altres organitzacions, la unitat del conjunt de l'esquerra alternativa a Catalunya, amb la finalitat de confluir en un espai d'acció política unitària, de debat i impuls per a construir una majoria social d'esquerres al nostre país.

El PSUC està agermanat amb el PCE, forma part de la seva direcció, participa als seus congressos i és corresponsable dels seus acords polítics. L'organització Joves Comunistes agrupa a aquells i aquelles joves que desitgen integrar-se en l'elaboració, el debat, la difusió de les propostes polítiques i les lluites del PSUC en el seu àmbit específic.

El Partit Socialista Unificat de Catalunya es va constituir al començament de la guerra civil, com a agrupació de diferents corrents de l'esquerra obrera que confluïen en l'objectiu comú de lluitar en defensa de la república i contra el feixisme, i que agrupaven a aquells que desitjaven sumar els esforços dels treballadors en la lluita per la democràcia i el socialisme.

Al llarg de la història, el PSUC ha estat un referent constant en la lluita per la llibertat, per la construcció d'una democràcia real, per a extendre els principis emancipatoris i canalitzar les lluites per a una societat sense explotació. Fidel a una tradició revolucionària, que arrenca dels moviments socialistes del segle XIX, de la revolució d'octubre de 1917 i dels moviments per a la democràcia i el socialisme desplegats al segle XX, el PSUC ha volgut sempre actualitzar el seu missatge i propiciar plataformes d'unitat de l'esquerra que permetin construir una majoria social per a un programa de transformació.

Els comunistes del PSUC lluitem per aconseguir un ampli espai de resistència al capitalisme del segle XXI, un lloc on puguin sintetitzar-se les diverses formes d'enfrontar-se al sistema, un moviment plural que sumi totes les forces possibles per a superar les condicions de marginació i explotació de la nostra època. Creiem que pot canviar-se l'actual desordre mundial, que crea l'atur estructural i el treball precari, que condemna a la major part de la humanitat a la misèria, que despilfarra recursos fins a esgotar la capacitat del planeta, que genera la infelicitat de la majoria quant hi ha més possibilitats tècniques que mai per a augmentar l'oci creatiu, assegurar el benestar en un treball digne, eliminar l'explotació.

Els comunistes del PSUC lluitem, des de fa més de setanta anys a Catalunya, per les llibertats nacionals, per una cultura diversa i integrada. Per tal de donar un contingut avançat a la democràcia, que arribi als aspectes socials i econòmics de l'existència i no sigui un simple exercici de delegació representativa. Volem que els individus siguin amos de la seva pròpia vida i exerceixin la solidaritat amb els altres. Continuarem lluitant per aquestes coses elementals al segle que acaba de començar, i oferim el nostre partit a totes aquelles persones que considerin necessari superar aquest sistema injust. Volem comptar amb totes i tots per a fer possible una societat socialista.

El nostre butlletí electrònic

Uneix-te al PSUC