Manifest Plataforma pel dret a l'avortament Sabadell

martes, 11 de marzo de 2014


                       


¡¡Ni un pas enrere, avortament lliure i gratuït!!



La reforma de la llei de lavortament, anunciada pel Govern espanyol del PP, que pretén derogar la Llei ornica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupc voluntària de l’embaràs, del 2010, implica un retros de més de trenta anys en els drets de les dones a decidir sobre el seu propi cos i el triomf dels sectors s hicrites i reaccionaris de la nostra societat.

Ja són moltes dècades daccions, mobilitzacions i reflexions pel dret a decidir sobre el propi cos i encara avui dia veiem co m les institucions polítiques i religioses mantenen una campanya antiavortista al s vell estil ultraconservador que vol vulnerar aquest dret, basant-se, com han fet sempre, en una lògica patriarcal que pretén continuar tutelant les decisions de les dones. La tirada endavant de la reforma legal que vol portar a terme el PP només tindria un impacte directe sobre la salut de les dones, no sobre el nombre davortaments, que no han augmentat després de la llei del 2010, cosa que demostra el clar rerefons ideològic ranci com a únic motiu daquesta pretesa reforma. Les dones es veuran obligades a avortar en la clandestinitat i en situacions sanitàries no controlades, amb tots els riscos que això comporta, com el perill per a la seva salut i, fins i tot, per a les seves pròpies vides.

Les dones, gràcies a la nostra lluita, hem aconseguit millores i canvis substancials en els nostres drets com a ciutadanes. Ni un pas enrere, en defensa dels nostres drets i llibertats. Avortament lliure i gratuït. Són els lemes escollits per evitar la reforma de la llei de l’avortament anunciada pel Govern del PP i perquè la societat reconegui les dones com a subjectes de dret en relac amb les decisions que prenen sobre el seu cos, sobre la seva vida i, per tant, sobre la seva sexualitat i el seu plaer.


Per això, com a ciudatanes i ciudatans, continuem exigint:

·     Que l’avortament surti immediatament del Codi penal.


· Que es continuï avançant cap a una normativa que reconegui el dret de  les  dones  a  decidir  sobre el propi cos i la pròpia vida, i disposi els mecanismes que permetin  exercir aquests drets de manera efectiva i segura. Per això, és indispensable que el Govern faci marxa enrere en la modificac de la llei de l’avortament anunciada i prevista per a aquesta tardor.

·     Que l’avortament sigui una prestac sanitària normalitzada dins la sanitat pública per a totes            les dones, autòctones o immigrades, i es limitl’objeccde conscncia dels professionals a fi de                
      garantir el dret de les dones a avortar a tots els centres blics.


·    Demanem que els governs estatal i cata garanteixin que les dones puguin exercir els seus        drets i que els professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que 

    obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràcticdaquest dret.




·     Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones implantant la formació sexual i       afectiva amb perspectiva de gènere i nheteronormativa a tots els nivells de l’ensenyament.


·     Que hi hagi informació dels diferents mètodes anticonceptius i se’n garanteixi la gratuïtat i la          facilitat daccés.

                                                   ACCIONS PREVISTES MES DE MARÇ:



·     DIUMENGE 9 DE MARÇ

ConcentracPlaça Doctor Robert amb el lema: Sabadell pel dret a l’avortament



·     DILLUNS AVORTISTAS

Un dilluns al mes i fins que no es retiri la llei Gallarn, la plataforma es reunirá per reivindicar el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos. 

Primer Dilluns abortista: 24 de març, a la plaça Sant Roc, a les 19H00.

Entitats convocants: Dones de Torreguitart, CCOO, UGT, PSC, EUiA, ICV, PSUC-Viu, PCC



PLATAFORM PE DRET A  LAVORTAMENT  SABADELL



                                                                                           www.facebook.com/pages/Plataforma-pel-dret-a-lavortament-Sabadell

El nostre butlletí electrònic

Uneix-te al PSUC