Una cinquantena d'oficines del BBVA bloquejades en solidaritat amb la lluita de PAHC Sabadell

lunes, 24 de marzo de 2014
L'acció de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi a Sabadell avui ha canviat d'escala. La protesta que fins ara es circumscrivia a l'oficina del carrer Alfons XII de la capital vallesana s'ha propagat com una taca d'oli per tot el territori català, i fins i tot, ha arribat a punts ben allunyats de l'Estat espanyol. Segons un recompte actualitzat, a dos quarts d'una del migdia hi havia 46 oficines del BBVA amb bloquejos o ocupacions de les seves dependències. Els nuclis de la PAH de la majoria de comarques catalanes han passat a l'acció a primera hora del matí, i mentre a la xarxa difonien l'etiqueta #ocupaBBVA al carrer es disposaven a entrar a les sucursals. En una trentena de casos ho han aconseguit, però en d'altres els vigilants o directius de l'entitat han estat a temps de tancar les portes, i per això l'acció ha continuat mitjançant un bloqueig des de l'exterior. 
A Mataró l'acció afecta a totes les oficines del BBVA d'aquest municipi, i per tant, des de les deu del matí no és possible fer operacions bancàries presencials a la capital del Maresme. A Sabadell són cinc les entitats ocupades, entre les que hi ha la seu central del carrer Alfons XII, on desenes d'activistes hi van passar 17 dies tancades, convertint l'acció en la més llarga efectuada fins ara per la PAH. També hi ha ocupacions o bloquejos a Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Canovelles, Sant Boi de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Manlleu, Manresa, Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Tordera, Barberà i Badia del Vallès a les comarques de Barcelona. A Girona continua l'acció a l'oficina de Blanes, a Lleida hi trobem la sucursal de Tremp i a les Terres de l'Ebre es manté a una seu del BBVA a Tortosa. La taca d'oli, però ha arribat fins a d'altres punts dels Països Catalans, com el Camp del Túria; d'Euskal Herria, com Pamplona; o de l'Estat espanyol, com ara Lanzarote, Asturias o Burgos. 
El BBVA es nega al diàleg
Els directius del BBVA però, de moment es neguen al diàleg. Aquest matí no han volgut participar d'un debat amb PAHC Sabadell organitzat per Ràdio Sabadell, i els seus interlocutors no responen a les trucades de la plataforma. Per demà dimarts a partir de les set de la tarda és previst que una manifestació transiti pels carrers de Sabadell, amb punt de partida a la plaça de l'Ajuntament.

JESÚS RODRÍGUEZ / @ALBERTMARTNEZ
Informació del Setmanari  Directa.

El nostre butlletí electrònic

Uneix-te al PSUC