Activistes de PAHC Sabadell reobren les portes del BBVA i tornen a concentrar-se al vestíbul.

martes, 18 de marzo de 2014
Agents de l'empresa de seguretat Prosegur bloquejaven des de la passada matinada l'accés a l'oficina del BBVA al carrer Alfons XII de Sabadell. Una dotació dels mossos d'esquadra acompanyava la seguretat privada desplegada a l'exterior de la porta de l'entitat, amb l'objectiu d'impedir l'entrada de cap altre activista a l'interior de la sucursal. Tothom podia sortir però ningú més hi podia entrar amb aliments o aigua. Cap a les 10 del matí s'ha incrementat encara més la tensió, just quan els empleats de Prosegur han intentat bloquejar l'accés també a la zona dels caixers automàtics més propera al carrer, però desenes d'activistes ho han impedit. A les 14h, però, i per sorpresa de tothom, algú ha obert la porta de les oficines i tota la gent de la PAHC Sabadell que estava concentrada davant l'entitat hi ha tornat a entrar en grup. Després de tornar a prendre simbòlicament l'oficina han confirmat que es faran les activitats previstes a la setmana de mobilitzacions, tant a l'interior com a l'exterior de la sucursal, i que culminaran amb una manifestació el proper dimarts 25 de març.
En l'anterior ocasió que l'entitat financera va enviar guardes de seguretat, l'assemblea de PAHC Sabadell va aconseguir la seva retirada mitjançant una acció coordinada de les PAH catalanes i de l'Estat espanyol a oficines del BBVA repartides per tot el territori. Per això, aquest matí altres oficines del BBVA ubicades arreu de Catalunya, com ara la de Reus, també tenen vigilància de Prosegur a les portes. D'altra banda, una desena de sucursals distribuïdes per tota la capital vallesana han aparegut avui plenes de pintades amb la paraula "culpables".
Avui fa quinze dies que va començar aquesta acció de protesta per denunciar la situació d'onze famílies a qui el BBVA pretèn deixar sense habitatge, amb l'afegit de quedar-se amb la vivenda i els diners dels seus avalistes, que majoritàriament són els seus familiars més directes. 
Cal recordar, a més, que la jutgessa titular del jutjat d'instrucció 1 de Sabadell –Beatriz Faura– ha tombat en dues ocasions la petició de desallotjament cursada pel director de l'entitat, José María Alegría. Segons la magistrada l'acció no és delictiva per dues raons: és del tot simbòlica i pacífica, així com perquè el banc està negociant amb les famílies afectades i d'això es pot deduir que l'ocupació és en certa mesura està sent tolerada. En una nota d'urgència penjada al web de PAHC Sabadell han fet una crida a concentrar-se davant l'entitat per contrarrestar l'estratègia de desgast. També han difós les etiquetes #segrestBBVA i #secuestroBBVA a través de la xarxa Twitter.
JESÚS RODRÍGUEZ / @ALBERTMARTNEZ 
Tomado de La Directa.

El nostre butlletí electrònic

Uneix-te al PSUC